Elektrisch rijden wint al jaren aan populariteit. Dit is een goede zaak want elektrisch rijden draagt bij aan het vergroenen van onze planeet! De transitie van reguliere auto’s naar elektrische auto’s gaat echter nog niet hard genoeg. Momenteel is ongeveer 3% van de auto’s die in Nederland rondrijden elektrisch. Om dit percentage omhoog te krijgen, dienen meer Nederlanders overtuigd te raken van elektrisch rijden. In deze blog vertellen we je waarom je anno 2021 prima in een elektrische auto kunt rijden!

Actieradius

De actieradius was vroeger het grootste probleem van de elektrische auto. Dit is echter allang geen probleem meer! De meeste elektrische auto’s kunnen tegenwoordig gemakkelijk 400 kilometer rijden. Voor de gemiddelde Nederlander is dit meer dan genoeg om een reguliere werkdag door te komen. Als je toch nog iets meer actieradius onder de motorkap wilt, kun je bijvoorbeeld kiezen voor een Skoda Enyaq. Deze heeft namelijk een actieradius tot wel 536 kilometer! Om dit in perspectief te plaatsen; Groningen – Maastricht is ongeveer 336 kilometer met de auto. 

Opladen

Het grootste probleem van elektrische auto’s is het feit dat deze moeten worden opgeladen. De ouderwetse verbrandingsmotoren gooi je vol met benzine of diesel en je kunt direct weer de weg op. Dit probleem zal de elektrische auto altijd blijven houden. Het is echter allang niet meer zo dat je uren langs de weg moet staan als de batterij van je elektrische auto bijna leeg is. Door heel Nederland staan inmiddels tal van snelladers. De snelladers kunnen de auto in ongeveer een halfuur tot wel 80% vullen. Op een actieradius van 500 kilometer betekent dit dat je zo weer 400 kilometer verder kunt! 

Fiscale voordelen

Een elektrische auto kent enkele fiscale voordelen ten opzichte van de traditionele verbrandingsmotoren. Zo betaal je bij de aanschaf van een Volkswagen ID3 géén BPM en betaal je daarnaast geen wegenbelasting! De overheid heeft deze fiscale voordelen in het leven geroepen om het elektrische rijden aantrekkelijkr te maken. Ze proberen met deze voordelen de twijfelaars over de streep te trekken. Ondanks de fiscale voordelen die de elektrische auto met zich meebrengt, zul je in de aanschaf van de auto toch meer geld kwijt zijn dan ten opzichte van de traditionele auto’s.