Het hebben van een eigen accommodatie is iets dat veel Nederlanders ambiëren. Dit komt omdat het een soort romantisch gevoel geeft om een bed and breakfast of een hotel te beginnen. Het idee hierachter is dat je andere mensen in hun vakantie behoefte voorziet en hierdoor zelf ook altijd een vakantiegevoel zal ervaren. Omdat het best moeilijk kan zijn om alle benodigdheden voor een hotel op een rijtje te krijgen geven we je in deze blog drie tips die je hierbij kunnen helpen!

Openingstijden

De openingstijden die je voor jouw receptie hanteert hangen grotendeels samen met het publiek dat je naar je hotel trekt. Dit is iets dat veel hoteleigenaren vergeten omdat het misschien niet direct te binnen schiet. Hoe beperkter de openingstijden, hoe ouder het publiek over het algemeen zal zijn. Probeer voor jezelf van tevoren goed duidelijk te krijgen wat voor publiek je wilt aantrekken. Dit zal ervoor zorgen dat je niet voor verrassingen komt te staan!

Schoon zien doet schoon laten

Het spreekwoord: “Wie goed doet, goed ontmoet” geldt ook zeker in een hotel. Hoe schoner jij de kamers houdt, hoe schoner de gasten de kamers ook zullen achterlaten. Probeer daarom altijd over brandschoon hotellinnen te beschikken. Daarnaast is het belangrijk om ook de muren en vloeren in de hotelkamer zo schoon mogelijk te houden. Als deze allen brandschoon zijn als de gasten de hotelkamer betreden, dan roept de hotelkamer een schoon gevoel op.

Interieur

De kwaliteit van het interieur van het hotel bepaalt natuurlijk grotendeels hoe tevreden gasten zijn met de overnachting. Dit geldt natuurlijk voor alle stukken interieur, maar in het bijzonder voor de hotelbedden. Deze bepalen namelijk hoe goed men kan slapen in het hotel. Als het bed perfect is, dan vallen de overige steekjes die zijn laten vallen minder op en zal de gast gemakkelijk nog een keer langs komen. Als alles perfect is, maar het bed slecht slaapt zal een hotelgast waarschijnlijk nooit weer terugkomen! We raden je dan ook aan om voordat je het hotel opent de hotelbedden alvast aan te schaffen. Wanneer je met één hotelbed begint kun je hier zelf bijvoorbeeld een maand of twee op slapen. Als het hotelbed na deze tijd nog steeds goed slaapt, dan kun je overgaan tot aanschaf!