Wil je met het hele gezin op vakantie naar Terschelling? Dat zullen de kinderen vast geweldig vinden! Terschelling is namelijk een ontzettend leuk eiland om samen de vakantie door te brengen. Er is bovendien van alles te zien en te beleven. Om je alvast wat ideeën te geven voor een heerlijke vakantie op Terschelling deel ik in dit artikel 5 leuke activiteiten en tips voor leuke vakantiehuisjes.

Gezellige huisjes voor een vakantie met het hele gezin op Terschelling

Laten we beginnen met het belangrijkste; het vinden van een leuk vakantiehuisje. Dit hoeft overigens niet zo moeilijk te zijn, want op het eiland zijn zowel luxe als betaalbare accommodaties beschikbaar. Wil je met je vrouw en 2 tot 4 kinderen genieten van een welverdiende vakantie? Dan vind je via deze link een handig overzicht met vakantiehuizen op Terschelling voor 6 personen.

Samen met het gezin genieten in een luxe vakantiehuis op Terschelling

Heb je een groot gezin of besluit je om samen met de hele familie op vakantie te gaan? Dan moet je op zoek naar een groter. In dit geval kun je ervoor kiezen om met z’n allen naar en hotel of de camping te gaan, maar als je goed zoekt zijn er ook een aantal grote appartementen en vakantiehuizen beschikbaar. Om jou het uitzoekwerk te besparen deel ik via onderstaande link een lijst waar je met gemak een vakantiehuis Terschelling 10 personen kunt vinden.

Leuke familie activiteiten op Terschelling

Op Texel is van alles te doen voor zowel jong als oud. Of je nou voor wilt genieten van de rust en de natuur of liever veel activiteiten onderneemt; op Terschelling kan het allemaal. Voor natuurliefhebbers zijn er tal van fiets- en wandelroutes beschikbaar. Wandel bijvoorbeeld door het Hoornse Bos of huur een fatbike om lekker over het strand te fietsen. Wil je toch iets meer avontuur? Dan is het ook mogelijk om een jutsafari te boeken. Je scheurt dan met een elektrisch terreinvoertuig langs de mooiste bezienswaardigheden van het eiland. Dit is een leuke familie activiteit tijdens jouw vakantie op Terschelling.

Leuke kinderactiviteiten op Terschelling

Ga je met (jonge) kinderen op vakantie naar Terschelling? Dan zijn er ook veel leuke kinderactiviteiten te vinden op het eiland. Ga bijvoorbeeld eens langs bij het Wrakkenmuseum, wandel samen het Kabouterpad of laat jouw kind op een pony rijden bij Kinderboerderij ’t Hooivak. Andere leuke activiteiten met kinderen op Terschelling zijn een bezoek aan de koffiemolen in Formerum of een speurtocht bij de bunkerroute.

Praktische tips voor een gezinsvakantie op Terschelling

Sta jij al te popelen om je koffers in te pakken? Dat begrijp ik maar al te goed! Echter is het wel van belang dat je eerst een bootticket boekt zodat je zeker weet dat je de overtocht kunt maken. Hiervoor kun je het beste terecht bij Rederij Doeksen. Zij bieden dagelijks veerdiensten aan vanuit Harlingen. Dit is overigens ook een leuke stad om van tevoren te bezoeken. Ben je eenmaal uitgekeken in Harlingen? Stap dan op de boot, zodat jouw vakantie op Terschelling echt kan beginnen!