Voor mensen die in de horeca werken is het belangrijk dat de apparatuur waarmee ze werken adequaat is. Zeker als je met grote hoeveelheden voedsel werkt wat in de koeling moet kan een professionele koelwerkbank of een koelcel voor in de horeca een goede oplossing bieden om alles nog overzichtelijk te houden, en alles ook nog aantrekkelijk te kunnen presenteren. We zullen je hier dan ook even drie tips geven om in gedachte te houden voordat je een aankoop doet.

Doe voordeel met de energiezuinigheid

Professionele koelwerkbanken en koelcellen voor in de horeca zijn tegenwoordig natuurlijk ook uitgerust met alle laatste uitvindingen op het gebied van energiezuinigheid. Mocht je dus nog een plek zoeken waar je op de lange termijn nog kosten op wil besparen, dan is dit een goede plek om te beginnen.

Combineer het gelijk met andere benodigdheden

Professionele koelwerkbanken komen tegenwoordig vaak ook uitgerust met dingen zoals een ontdooier en RVS spoelbak. Je kan met een apparaat dus eventueel gelijk een heleboel andere functies dekken. Dit kan ook nog een goede manier zijn om de kosten te drukken. Je hebt dan immers maar 1 apparaat nodig om een heleboel dingen tegelijk te kunnen doen. Ook kunnen namelijk meerdere mensen tegelijkertijd van de koelwerkbank gebruik maken

Neem er eentje met goed materiaal

Het materiaal waaruit een koelcel voor in de horeca gemaakt is heeft natuurlijk ook invloed op hoe het eruit gaan zien, maar ook hoe makkelijk het schoon te houden is en hoeveel stroom het potentieel gaat kosten. Vaak hebben oudere modellen het probleem dat ze niet efficiënt zijn, en ook dat het materiaal soms moeilijk schoon te houden is. Tegenwoordig hebben de meeste horeca koelcellen een voorkant van glas, die makkelijk schoon kan houden door er gewoon regelmatig met een doekje overheen te gaan. Glazen deuren zorgen natuurlijk wel voor wat mindere isolatie, dus houd dat in gedachte.