Wilt u vertoeven in een vakantiewoning op Terschelling in een oase van rust in een schitterende omgeving? Dat kan in een van de vakantiewoningen. De vele voorzieningen van deze woningen maken uw verblijf op Terschelling tot een heerlijke vakantie. Gelegen aan de duinen en omgeven door een heerlijke tuin van 1500 vierkante meter, biedt deze vakantiewoning veel privacy. Het aangrenzende natuurgebied de “Koegelwieck”, is een Eldorado voor wandelaars en natuurliefhebbers. Via een kleine wandeling door de duinen bereikt u de zee. De vakantiewoning is ondanks de rust en privacy goed bereikbaar. De ruime woonkamer heeft een gasopenhaard, kleurentelevisie, video, audio, internet en biedt veel comfort. De woonkeuken is van alle gemakken voorzien, zoals vaatwasser, combi-oven en dergelijke. Er zijn 4 slaapvertrekken met ruimte voor 8 personen. Alle slaapkamers liggen gelijkvloers zodat ook gasten die slecht ter been zijn zich er thuis voelen. U heeft de beschikking over een badkamer, voorzien van ligbad, wastafel, toilet en douche. En een badkamer voorzien van wastafel en douche.

Winterfair in 2022/2023

Sinds enkele jaren wordt er een Winterfair georganiseerd bij de start en finish van de Kerstwandeltocht. Een gezellige markt met allerlei kraampjes van eilander ondernemers. Ook de kinderen kunnen zich hier prima vermaken terwijl ouders op hun gemak de kraampjes bekijken. Je kan tijdens de Winterfair heerlijke hapjes en drankjes verkrijgen. En natuurlijk is er muziek!

Kerstwandeltocht

De Kerstwandeltocht Terschelling die plaatsvindt op 2e Kerstdag, begint zo langzamerhand een traditie te worden. Kenmerkend voor dit wandelevenement is de laagdrempeligheid. Geschikt voor jong en oud want de afstand van de Kerstwandeltocht bedraagt zo’n 10 kilometer. Kenmerkend voor de Kerstwandeltocht zijn de optredens van diverse artiesten onderweg. Al jaren verzorgt de theatergroep Compagnie Barrevoet, soms alleen en soms met anderen, locatietheater tijdens de route. Altijd voor die dag en die plaats gemaakte fascinerende voorstellingen, die een glimlach oproepen en je aan het denken zetten. Een theatrale onderbreking die door de intussen vele vaste deelnemers, zeer gewaardeerd wordt. Verder is er ieder jaar een live bandje, of muzikant, zangeres die hun muziek laten horen in een van de tenten onderweg.

100%Terschelling

100%Terschelling begon met het maken van de Oogst- en Kenniskaart Terschelling. Meer dan veertig partijen zijn benaderd en gevraagd naar (rest)materialen die vrijkomen bij hun werkzaamheden. Daarnaast werd geïnventariseerd welk materieel, vakkennis, specialisaties, faciliteiten en netwerken er op het eiland zijn. Dit alles werd inzichtelijk gemaakt in de Oogst– en kenniskaart Terschelling. Een interactieve kaart met daarin foto’s, video’s en data van iedere partij die zichtbaar maakt welke potentie een eiland als Terschelling heeft. Met de Oogst– en kenniskaart als startpunt ontwierp men het 100%Terschelling Paviljoen. Dit paviljoen staat symbool voor een sociale manier van werken; uitgaan van de lokale potentie en vanuit hier verbindingen leggen die leiden tot vernieuwende en innovatieve projecten. Het Paviljoen wordt vanuit dit idee ingezet voor debatten, lezingen, gesprekken en presentaties. Ruim twintig partijen waren betrokken bij het realiseren van het Paviljoen waardoor ieder stukje een eigen verhaal heeft. Zo is de houten dakconstructie gemaakt van spanten van de oude strandtent De Branding en is het doek van oude tentzeilen van Tentenverhuurbedrijf Primakamp. Tijdens Oerol is het 100%Terschelling Paviljoen sinds de vaste plek voor de ochtendgesprekken, de Oerol-colleges, en kleine muziekoptredens. Het Paviljoen is tevens te huur en kan zo als reizend voorbeeld fungeren binnen en buiten het Waddengebied. Het heeft de afgelopen jaren o.a. op het Springtij Festival (Terschelling) en op Into The Great Wide Open (Vlieland) gestaan. 100%Terschelling heeft ook geresulteerd in vier nieuwe type eilandsouvenirs. Onder leiding van Studio Elmo Vermijs ontwikkelden drie ontwerpers (met lokale materialen) ieder een eigen product dat samen met eilanders tot stand is gekomen. Na de lancering van deze souvenirs tijdens Oerol is het doel om ze het jaar rond te produceren op het eiland en ze te kunnen blijven verkopen via de plaatselijke detailhandel.

Für deutsche Gäste auf Texel

Möchten Sie in einem Ferienhaus auf Texel in einer Oase der Ruhe in einer wunderschönen Umgebung übernachten? Dies ist in einem der Ferienhäuser möglich. Die vielen Annehmlichkeiten dieser Häuser machen Ihren Aufenthalt auf Texel zu einem wunderschönen Urlaub. An den Dünen gelegen und umgeben von einem schönen Garten von 1500 Quadratmetern, bietet dieses Ferienhaus viel Privatsphäre. Das angrenzende Naturschutzgebiet “Koegelwieck”, ist ein Eldorado für Wanderer und Naturliebhaber. Über einen kleinen Spaziergang durch die Dünen erreichen Sie das Meer. Das Ferienhaus ist trotz der Ruhe und Privatsphäre leicht erreichbar. Das geräumige Wohnzimmer verfügt über einen Gaskamin, Farbfernseher, Video, Audio, Internet und bietet viel Komfort. Die Küche ist komplett ausgestattet, wie Geschirrspüler, Kombiofen und dergleichen. Es gibt 4 Schlafzimmer mit Platz für 8 Personen. Alle Schlafzimmer befinden sich im Erdgeschoss, so dass sich auch Gäste mit Gehbehinderungen wie zu Hause fühlen. Sie haben Zugang zu einem Badezimmer, ausgestattet mit Badewanne, Waschbecken, WC und Dusche. Und ein Badezimmer mit Waschbecken und Dusche.