Houd je ook van kamperen, survivals of gewoon een dagje weg naar de natuur? Kamperen is een manier van duurzaam reizen. Even één zijn met de natuur, of gewoon even je hoofd leeg maken of omdat je graag dieren uit de natuur wilt zien. Omdat het outdoor leven niet altijd over rozen gaat, geven we je in dit artikel een aantal tips waarmee je jezelf beter kunt voorbereiden op een eventuele outdoor tocht. Hier vindt je de juiste middelen waarmee je helemaal voorbereid bent, denk aan de juiste kleding maar ook aan accessoires zoals een verrekijker of een zakmes bijvoorbeeld.

Kamperen, wat neem je mee?

Weet je zeker dat je alles heeft om te gaan kamperen? Wat neem je mee? Tenten, slaapmatten, zaklampen en campinglampen of –branders en een barbecue zijn toch wel onderdelen die je niet mag vergeten, om te kunnen genieten van je welverdiende vakantie. Een flesje wijn erbij, een kaarsje en misschien zelfs een hangmat. Voeten omhoog en relaxen!

Een zakmes kopen

Een basis hulpmiddel dat je kan gebruiken als je er op uitgaat om te survivallen is het zakmes natuurlijk. Een zakmes kopen is vaak het eerst wat je gaat doen als je het pakket voor je reis gaat samenstellen. Een zakmes kan van pas komen bij eten, een touw doorsnijden of een vuur maken bijvoorbeeld.

Survival

Heb je wel eens een survival gedaan? Even helemaal één zijn met de natuur en puur leven van wat de omgeving u biedt? Het is een flinke uitdaging, maar kan veel voldoening geven. Tevens zul je waarschijnlijk veel respect krijgen voor de natuur omdat je  wellicht plekken tegen zult komen die je normaal nooit tegenkomt als je de rechte paden in de natuur bewandelt. 

Wat mee te nemen bij een survival

Toch kunt je niet geheel onvoorbereid weg gaan, want je kunt bijvoorbeeld niet zomaar water uit een vijver gaan drinken of je kunt niet ieder blaadje opeten. Het is dan zeker aan te raden om een waterzuivering mee op pad te nemen en een bijl om je eigen onderkomen te maken. Tevens zijn er opladers met zonnepanelen beschikbaar, zodat je altijd een noodstroomvoorziening heeft. 

Duurzame reizen

De wetraveleco.com kun je een reis boeken die ook nog eens zo duurzaam mogelijk is. Zij weten precies waar leuke activiteiten en locaties zijn. Neem eens een kijkje en kom erachter welke waar jij nog naar op reis wilt gaan.