Terschelling is een gemeente en een eiland in de provincie Friesland, een van de West-Friese Eilanden. Het ligt tussen de eilanden Vlieland en Ameland in de Waddenzee. Terschelling is bekend om zijn prachtige natuur, waaronder de duinen, bossen en de unieke flora en fauna.

Waarom zijn we zo gek op Terschelling?

Een vakantie op Terschelling is een goede keuze voor wie houdt van rust, ruimte en natuur. Je kunt er heerlijk wandelen, fietsen, zwemmen, varen en genieten van het uitzicht op zee. Terschelling heeft ook een rijke cultuur en geschiedenis, met onder andere de oudste vuurtoren van Nederland, de Brandaris uit 1594, en het jaarlijkse Oerol-festival, een groot theater- en muziekfestival dat plaatsvindt op verschillende locaties op het eiland.

Belangrijkste hotspots op Terschelling

  • Het Groene Strand: een natuurgebied met kwelders, duinen en vogels, waar je kunt wandelen en picknicken.
  • Het Wrakkenmuseum: een museum met allerlei voorwerpen die zijn aangespoeld uit scheepswrakken, zoals munten, servies en kleding.
  • De Boschplaat: een Europees Natuurreservaat met een grote diversiteit aan planten en dieren, waar je kunt genieten van de stilte en de sterrenhemel.
  • De Cranberryvelden: een gebied waar cranberry’s worden geteeld, die je kunt proeven in verschillende producten zoals jam, sap en wijn.
  • Het Drenkelingenhuisje: een klein huisje op het strand waar vroeger drenkelingen werden opgevangen en verzorgd.

Onze top 5: de mooiste hotels op Terschelling

Er zijn veel mooie hotels op Terschelling, waar je kunt genieten van een comfortabel en ontspannen verblijf. Een top-5 van de mooiste hotels op Terschelling is natuurlijk subjectief. Op basis van ons onderzoek en reviews van anderen hebben wij de volgende top-5 opgesteld:

  1. WestCord Hotel Schylge: een viersterrenhotel met een prachtig uitzicht op de haven en de Waddenzee, een binnenzwembad, een wellnesscentrum, een restaurant en een bar. De kamers zijn ruim en modern ingericht, met een balkon of terras. Het hotel ligt op loopafstand van het centrum van West-Terschelling en het strand.
  2. Paal 8 Hotel aan Zee: een viersterrenhotel met een unieke ligging direct aan het strand, omringd door duinen en bos. Het hotel heeft een binnenzwembad, een sauna, een fitnessruimte, een restaurant en een lounge. De kamers zijn sfeervol en comfortabel, met een zithoek en een badkamer met bad of douche.
  3. Hotel de Walvisvaarder: een driesterrenhotel met een gezellige sfeer en een historische uitstraling, gelegen in het dorp Lies. Het hotel heeft een wellnesscentrum, een kapsalon, een bibliotheek, een restaurant en een terras. De kamers zijn knus en stijlvol, met houten meubels en vloeren.
  4. hotel met slechts drie kamers, elk met een eigen sauna, stoomcabine en bubbelbad. Het hotel ligt in het centrum van West-Terschelling, vlakbij de winkels, restaurants en de Brandaris. Het hotel biedt ook massages en schoonheidsbehandelingen aan.
  5. B&B De Vluchtweg: een luxe bed and breakfast met vier kamers, gelegen in het dorp Hoorn. De kamers hebben elk een eigen ingang, terras, badkamer en kitchenette. De B&B heeft ook een tuin met een jacuzzi en een sauna. Het ontbijt wordt elke ochtend vers bereid en geserveerd in de kamer.